Prøver langløp på Jevnaker

Foto: Lilleborg Idrettsklubb

Flere nærliggende skøyteklubber gjennomfører ukentlig langløp eller "mila" som de kaller det. De siste to ukene har et 10 talls Oslo-løpere fra Lilleborg Idrettsklubb (LIK) gjennomført det de kaller "LIK-mila" på Jevnaker siden det ikke er is på Valle Hovin eller Frogner.

Det er lange skøytetradisjoner også på Jevnaker og vi ønsker å prøve ut om dette også kan være en aktivitet som kan bli populær her hos oss.

Jevnaker-mila

Førstkommende tirsdag kl. 2000 gjennomføres den første "Jevnaker-mila" på Jevnaker stadion. Aktiviteten gjennomføres i samarbeid med løpere fra LIK slik at det vil være flere løpere til start denne dagen.

Aktiviteten vil fortsette utover vinteren såfremt det er løpere som ønsker å delta.

Hva er langløp

Alle skøyteløp med fellesstart over distanser på mer enn 5000m faller inn under definisjonen "langløp". De fleste arrangementene er åpne for alle uansett alder, kjønn, nasjonalitet eller klubbtilhørighet. De vanligste distansene er: 5000m, 10 000m, 20 000m, halvmarathon og helmarathon. Det arrangeres osgå timesløp, 50, 100 og 200 km l